Verwarde man dreigt met mes

Dongen – Een verwarde man heeft drie mensen bedreigd met een mes. Hij maakte stekende bewegingen volgens de aangever.

Op donderdag 29 december 2016 om 9.20 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van en man die in een winkel aan het Looiershof met een mes stekende bewegingen had gemaakt. De man zou daar met een begeleider zijn. Verschillenden surveillance-eenheden spoedden zich naar het Looiershof. Voordat de agenten daar waren was de verdachte al weggelopen. Hij werd gevolgd door personeel van de supermarkt en zijn begeleider. Op de Tramstraat zagen de agenten de verdachte lopen. Op aanroepen liet hij het mes vallen en kon hij worden aangehouden. Hij was de winkel binnen komen lopen en had iets besteld bij de balie van de winkel. Maar toen zijn begeleider hem aansprak pakte hij een mes uit zijn zak en bedreigde de begeleider en het personeel van de supermarkt. Hij leunde zelfs over de balie om een winkelmedewerkster proberen te steken. Daarna liep hij weg. Aan het bureau is de crisisdienst ingelicht om de man te beoordelen.