Twee koperdieven op heterdaad door slopers aangehouden

Dongen – Medewerkers van een sloopbedrijf hebben afgelopen nacht in een bedrijfspand aan de Houtstraat twee Poolse mannen (26 en 36 jaar) op heterdaad betrapt op koperdiefstal.

Een bedrijf is bezig met sloopwerkzaamheden in een pand aan de Houtstraat. Al een week merkten de medewerkers dat er materialen vooral van koper en ijzer ontvreemd werden. Ook zagen ze dat de omheining op diverse plaatsen open gebroken was. De vader van de eigenaar en twee medewerkers besloten daarom om in de avond en nacht uren extra toezicht te houden. Dinsdagavond zagen tijdens een ronde dat er rollen koperdraad verplaatst waren. Ze zagen dat er twee mannen mee bezig waren. Deze mannen die gebrekkig Engels spraken zijn door hun opgehouden totdat de politie ze heeft overgenomen.