Bromfietsers gecontroleerd

Dongen/Waalwijk – Op de Minister Goselinglaan in Dongen en het St. Jansplein in Waalwijk zijn vanmorgen 12 februari 2016 tussen 08.45 en 14.00 uur bromfietsen gecontroleerd.

Vanwege de actie ‘Brom effe normaal’ zijn alle passerende bromfietsen (13) gecontroleerd. Er werd bij 6 brommers een te hoge constructiesnelheid gecontroleerd. Daarnaast werden er proces-verbalen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder helm en voor handheld bellen.

Brom Effe Normaal

Effe lekker scheuren door de wijk, je snorfiets flink opvoeren of zonder helm rijden? Vergeet het maar, want een speciale groep politiemensen controleert op dit soort aso-overtredingen. Jongeren van 12 tot 18 jaar houden ze speciaal in het vizier. Dit doet de politie samen met het Openbaar Ministerie, stichting Halt en de provincie Noord-Brabant onder de naam ‘Brom Effe Normaal (BEN)’. BEN is gericht op de aanpak van overtreders, maar ook op preventie.