Man aangehouden ter zake heling snoepgoed

Dongen – De politie heeft woensdag 10 februari 2016 omstreeks 14.15 uur op het Wilhelminaplein een 42-jarige Roemeen aangehouden op de verdenking van heling nadat in de auto waarin hij zat twee zakken met vermoedelijk gestolen snoepgoed waren aangetroffen. De man maakte bovendien gebruik van een vervalst rijbewijs en werd nog gezocht vanwege twee vonnissen. Hij is in verzekering gesteld.

Twee wijkagenten surveilleerden over het Wilhelminaplein en zagen een grijze Volkswagen met Engels kenteken op de parkeerplaats staan. Ze zagen een man op de bijrijdersplaats zitten. Ze spraken hem aan en zagen tijdens het gesprek dat op de achterbank een vuilniszak stond vol met snoepgoed. Bij verder onderzoek werd in de kofferbak nog een tweede zak met snoepgoed aangetroffen.

Heling

De 42-jarige Roemeense man vertelde dat hij het snoepgoed gekocht had voor familie, hij kon echter geen bonnen overleggen. De auto was volgens hem van een vriend die boodschappen aan het doen was. Bij het natrekken van zijn personalia bleek dat er nog twee vonnissen voor hem openstonden. Hij moet daarvoor nog drie dagen zitten. Ook komt hij meerdere keren voor ter zake winkeldiefstal. Het rijbewijs dat hij bij zich had bleek vervalst te zijn.