Tip leidt tot dronken bestuurder

Dongen – Een inwoner uit Dongen is zondagavond aangehouden omdat hij bijna drie keer teveel ophad. Hij had een kind bij zich. Gelukkig tipte iemand de politie zodat erger voorkomen kon worden.

Op zondag 17 januari 2016 om 23.00 uur werd de politie getipt dat een dronken man in zijn auto stapte en ging rijden vanaf de Hoge Ham. De getuigen zagen dat er ook een tiener bij de man instapte. Dat dronken rijden gevaarlijk weet iedereen dus de getuige belde de politie. Die was snel in de omgeving en kon de bestuurder in de Tramstraat een stopteken geven. Een eerste ademtest wees al uit dat de 57-jarige man gedronken had. De ademanalyse aan het bureau gaf als uitslag 595 Ugl terwijl 220 is toegestaan. De man krijgt een proces-verbaal, zijn rijbewijs is ingevorderd.