Politie extra oplettend op autobranden in Dongen

Dongen – Vannacht 3 december rond 04.00 uur is weer een auto in brand gestoken. Ditmaal op de Glorieux, waarbij ook een schutting vlam vatte. De politie neemt maatregelen en is oplettend.

Eerdere branden waren in december in de Van Kinsbergenstraat en de Rijnstraat. Deze drie autobranden samen met een eerdere serie branden in september is voor de politie reden extra maatregelen te treffen. In de avond- en nachtelijke uren is er verscherpte surveillance in Dongen en omgeving. Dat gebeurt opvallend maar ook onopvallend om een mogelijke dader of daders op heterdaad te betrappen.
We vragen hulp van Dongenaren

De hulp van burgers is nodig. Hun informatie zorgt voor een gerichte aanpak. Want er kan niet in iedere straat in Dongen een politieagent staan. We vragen Dongenaren ook te helpen met hun informatie bij dit onderzoek en ook aan het stoppen van mogelijke volgende branden.

Sommige inwoners hebben camera’s in en rondom hun woning hangen. Het is natuurlijk mogelijk dat een dader opgenomen is. Heeft u opnames van kort voor de branden, kijkt u dan of u mensen ziet op uw beelden. Tussen het aansteken van de auto en de uiteindelijke melding kan natuurlijk wel wat tijd zitten. Geef de beelden alstublieft aan de politie voor het onderzoek. Misschien dat er rondom de tijdstippen van de brand mensen in uw directe omgeving vreemd gedrag vertoonden. Bijvoorbeeld ’s-nachts vertrekken van huis of erg laat thuiskomen zonder reden. Of misschien heeft u auto’s of mensen in uw straat gezien die er niet thuis horen. Al deze informatie kan helpen, deel dit alstublieft met de politie.

De politie betrekt de inwoners van Dongen graag bij het voorkomen van branden. Bel 112 als u iets verdachts ziet in uw straat of omgeving. Denk daarbij aan vreemde mensen, vreemde auto’s, vreemde geluiden. U kent uw straat het beste en weet precies wat hoort en niet hoort.
Informatie delen

Waar kunt u uw informatie of tips kwijt. Via 112 als het nu speelt. Is het informatie over eerdere branden of is er geen haast bij dan kan u melden via de politieapp, het
meldformulier op politie.nl/melden

, via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
Overzicht branden

21 december – 02.57 uur – Van Kinsbergenstraat

26 december – 02.16 uur – Rijnstraat

3 januari – 04.00 uur – Glorieux